gedenkteken

Op de 100e geboortedag van Vasalis (13-2-2009) werd een gedenkteken onthuld, gemaakt door de Amsterdamse beeldend kunstenaar Erick de Lyon. Het gedenkteken is geplaatst op het Landgoed Mensinge te Roden. Centraal hierin staan de eerste regels van Vasalis’ gedicht Tijd
Ik droomde, dat ik langzaam leefde… langzamer dan de oudste steen.

Als persoon wilde Vasalis buiten de publiciteit blijven. Zij maakte een strikte scheiding tussen haar dichterlijke loopbaan en haar maatschappelijke carrière als kinderpsychiater. Het gedenkteken is daarom meer gericht op haar werk dan op haar persoon.

Het landgoed kent nog meer bezienswaardigheden zoals het Museum Havezate Mensinge, een van de weinig authentiek ingerichte havezaten van Drenthe. In Galerie Het Koetshuis kunt u wisselende exposities bezoeken.

Havezate Mensinge

Museum Havezate Mensinge dateert van 1381 en is één van de weinige authentiek ingerichte havezaten in de provincie Drenthe. Een havezate is van oorsprong de woning van de eigenaar van een landgoed. Mensinge was aanvankelijk het leengoed van de bisschop van Utrecht. Nu is het een uniek museum: alle vertrekken zijn toegankelijk en geven een goed beeld van het vroegere leven en wonen in een Drentse havezate.
Meer informatie vindt u op www.mensinge.nl.

Galerie Het Koetshuis

Het Koetshuis is een uitgelezen plek voor het organiseren van exposities en geniet inmiddels ruime bekendheid als expositieruimte. Kijk ook eens op www.culturelekringroden.nl en www.verkuno.nl.

Restaurant-brasserie Cuisinerie Mensinge

Restaurant-brasserie Cuisinerie Mensinge is dé plek voor een ambachtelijke keuken en een hoffelijke bediening. Er zijn speciale Vasalis-arrangementen voor groepen of kinderpartijtjes.

Cuisinerie Mensinge, Mensingheweg 1, 9301 KA Roden, 050-501 31 49
Open: Woensdag t/m zondag vanaf 12.00 uur.
Kijk ook op www.cuisinerie-mensinge.com